♥ လင္​့​ေဒါင္​းနည္​း DOWNLOAD or အၫႊန္​းစာသား​ေနရာကိုနိပ္​ပါ​ေနာက္​တဆင္​့မယ္​ ၅ စကၠန္​႔​ေစာင္​့​ေပးပါ SKIP ADဆိုတဲ့အဝါ​ေလး​ေပၚလာပါမယ္​နိပ္​လိုက္​ပါတဖက္​မယ္​​ေဒါင္​းရန္​​ေတြ႔ပါမယ္​ ​ေဒါင္​းရင္​းရပ္​​ေနတာမ်ိဳးျဖစ္​ခဲ့ရင္​ phone ရဲ႕ broswer ကို clear data လုပ္​ေပးၿပီးျပန္​​ေဒါင္​းယူပါ♥

Monday, May 11, 2015

စမတ္ဖုန္းမ်ားရဲ႕ Automatic Photo Upload ကို ထိန္းခ်ဳပ္နည္း

စမတ္ဖုန္း ထုတ္လုပ္သူမ်ားနဲ႔ Cloud Service မ်ားဟာ သင့္ဖုန္းမွာ ရိုက္လိုက္တဲ့ ဓါတ္ပံုမ်ားကို Cloud ဆီသို႔ အလိုအေလွ်ာက္ Upload လုပ္ေစခ်င္ၾကတာ ျဖစ္ပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ သင့္ရဲ႕ ဓါတ္ပံုအားလံုးကိုေတာ့ လံုျခံဳေရးအရ Cloud မွာ သိမ္းခ်င္ၾကမွာ မဟုတ္ပါဘူး။ Apple နဲ႔ Google တို႔က သူတို႔ရဲ႕ ဖုန္းမ်ားမွာ ဓါတ္ပံုမ်ားကို အလိုအေလွ်ာက္ Upload ျပဳလုပ္ေအာင္ ျပဳလုပ္ထားတာ ျဖစ္ေပမယ့္ ဒါကို ပိတ္ပင္ႏုိင္တဲ့ နည္းလမ္းေတြ ရွိပါတယ္။

Automatic Photo Upload ကို ပိတ္နည္း

သင့္ဖုန္းမွာ ဓါတ္ပံုမ်ားကို အလိုအေလွ်ာက္ Cloud မွာ သိမ္းတဲ့ စြမ္းေဆာင္ခ်က္နဲ႔ Apps ေတြရွိမွာပါ။ ဥပမာ အေနနဲ႔ iPhone မွာ နဂိုကတည္းကပါရွိတဲ့ iCloud Photos စြမ္းေဆာင္ခ်က္နဲ႔ Android မွာ နဂိုကတည္းက ပါတဲ့ Google Plus တို႔အျပင္ Dropbox , OneDrive တို႔လို App ေတြျဖစ္ပါတယ္။

iPhone နဲ႔ iPad တို႔မွာ iCloud Photo Library ကေန တစ္ဆင့္ ဓါတ္ပံုမ်ားကို အလိုအေလွ်ာက္ Upload ျပဳလုပ္ၾကပါတယ္။ iCloud ကို Enable လုပ္ထားရင္ေတာ့ သင္ရို္က္လိုက္တဲ့ ဓါတ္ပံုမ်ားကို iCloud Storage ထံသို႔ Upload ျပဳလုပ္တဲ့ photo library feature ကို enable လုပ္ၿပီးသား ျဖစ္ေနမွာပါ။

အဲဒီစြမ္းေဆာင္ခ်က္ကို ပိတ္ဖို႔ Settings ထဲက iCloud က႑ကိုသြားပါ။ Photos ကို တစ္ခ်က္ႏွိပ္ၿပီး iCloud Photo Library (Beta) နဲ႔ My Photo Stream ကို ပိတ္ပါ။
Android Device မ်ားမွာေတာ့ Photos App မွာပါတဲ့ Auto Backup စြမ္းေဆာင္ခ်က္ကေန ဓါတ္ပံုမ်ားကို အလိုအေလွ်ာက္ Cloud မွာ သိမ္းဆည္းတာပါ။ အရင္က Picasa Web Albums လို႔ ေခၚတဲ့ Google Plus Photos က႑မွာ သိမ္းဆည္းတာ ျဖစ္ပါတယ္။

အဲဒီစြမ္းေဆာင္ခ်က္ကို ပိတ္ဖို႔အတြက္ Photos App ကိုဖြင့္ပါ။ Menu Button ကေနတစ္ဆင့္ Settings ထဲသြားပါ။ Auto Backup ကိုတစ္ခ်က္ႏွိပ္ၿပီး အေပၚဆံုးမွ On/Off ခလုတ္ကို Off ေျပာင္းေပးပါ။
iPhone နဲ႔ Android Phone မ်ားမွာ နဂိုကတည္းက ပါတဲ့ ဓါတ္ပံုမ်ားကို Cloud မွာ သိမ္းဆည္းတဲ့ စြမ္းေဆာင္ခ်က္မ်ားအျပင္ Apps မ်ားကလည္း သင့္ရဲ႕ ဓါတ္ပံုမ်ားကို အလိုအေလွ်ာက္ Cloud မွာ သိမ္းဆည္းၾကပါတယ္။ Dropbox, OneDrive , Flickr တို႔လို Apps မ်ားျဖစ္ပါတယ္။ ဒီလို ဓါတ္ပံုမ်ား အလိုအေလွ်ာက္ သိမ္းဆည္းတာကို မႏွစ္သက္ရင္ App မ်ားရဲ႕ Settings ထဲသြားၿပီး Auto Upload ကို ပိတ္ထားသင့္ပါတယ္။

Cloud မွ ဓါတ္ပံုမ်ားကို ဖ်က္ျခင္း

သင့္ဓါတ္ပံုမ်ားကို အရင္ကတည္းက Cloud မွာ Auto Backup လုပ္ထားရင္ေတာ့ ဖုန္းမွာသာမက Cloud မွာပါ ဓါတ္ပံုမ်ားကို ဖ်က္ပစ္ရမွာ ျဖစ္ပါတယ္။

Apple ရဲ႕ iCloud အတြက္ေတာ့ iOS Device မ်ားမွ Photos App ကေန ဖ်က္ႏုိင္ပါတယ္။ Mac မွ iPhoto ကေနလည္း ဖ်က္ပစ္ႏုိင္ပါတယ္။ ၀င္းဒိုးမွာေတာ့ iCloud control panel မွ Photos sync စြမ္းေဆာင္ခ်က္ကေန ဖ်က္​ႏိုင္​ပါတယ္​
Android သမားေတြအတြက္ Google Plus ကိုသြားၿပီး ပိုတိုက႑မွာဖ်က္​ႏိူင္​ပါတယ္​
Dropbox နဲ႔ OneDrive တို႔လို ၀န္ေဆာင္မႈေတြမွာေတာ့ သက္ဆိုင္ရာ ဓါတ္ပံုဖိုဒါထဲမွာ ဖ်က္ႏုိင္ပါတယ္။ ဥပမာ အားျဖင့္ Dropbox မွာဆိုရင္ Camera Upload ဖိုဒါမွာ ဖ်က္ႏုိင္ပါတယ္။ သင့္ကြန္ျပဴတာနဲ႔ ဖုန္းမွာ Dropbox Client ကို အင္စေတာလုပ္ထားရင္ အဲဒီကေန ဖ်က္​ႏိူင္​ပါတယ္​
စမတ္ဖုန္းမ်ားမွာ ပါတဲ့ Auto Photo Upload စြမ္းေဆာင္ခ်က္က သင့္ရဲ႕ ဓါတ္ပံုမ်ားကို Cloud မွာ ပြားၿပီး သိမ္းေပးထားတာျဖစ္လို႔ ဖုန္းမွာ ဓါတ္ပံုမ်ား မွားယြင္းဖ်က္ဆီးမိရင္ Cloud ကေန ျပန္ယူႏုိင္တဲ့အတြက္ အဆင္ေျပပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ Private Photo မ်ားအတြက္ေတာ့ ဒီစြမ္းေဆာင္ခ်က္က အႏၱရာယ္မ်ားပါတယ္။ Private Photo မ်ားကို Cloud မွာ သိမ္းဆည္းျခင္းကို မႏွစ္သက္ရင္ေတာ့ အေပၚကနည္းလမ္းမ်ားကို အသံုးျပဳႏိုင္ပါတယ္။

အဆင္​​ေျပပါ​ေစ

Credit:djtl

Myartko Orange

✌✌✌✌✌✌✌✌✌✌✌✌✌

No comments:

Post a Comment